Українською
W jzyku polskim
На  русском
English
 Instagram
 Facebook
 Vkontakte

Як вибрати весільного фотографа

12 квітня 2016 року

День весілля особливий та неповторний в буквальному значенні.  І все, що залишиться про нього - це спогади та фотографії.

Весільний фотограф повинен зробити якісно свою роботу, в нього теж немає другого шансу

Для того, щоб порадувати Вас художніми портретами та репортажем цілого дня весілля, він має бути професіоналом у жанрі портретної фотографії та фотожурналістиці.

Фотограф, який може помітити та сфотографувати ніжну посмішку нареченої, сльозу на обличчі мами та ті моменти, про існування яких Ви навіть не підозрювали  - це фотожурналіст. Така робота потребує максимально розвиненого відчуття композиції, відточену реакцію та спостережливість протягом всього весілля. Для того, щоб бути хорошим весільним фотографом потрібні високі професійні навики.

Отож, вибираємо найкращого весільного фотографа

 

  1. Розпочинайте шукати фотографа за 6-3 місяці до весілля. У професійного фотографа все завчасно розписано.
  2. Ви ознайомилися із портфоліо весільного фотографа на сайті чи в соціальних мережах і визначилися? Обов’язково сплануйте зустріч. На сайті викладено кілька найкращих фото із кожного весілля, а щоб зробити вибір, потрібно переглянути весілля від зборів нареченої та до розрізання весільного торту.
  3. На зустрічі перегляньте 3-4 весілля. Зверніть увагу на якість фотографій, на репортаж та художню фотосесію. Професійний фотограф запропонує ознайомитись з фотокнигами, матимете можливість побачити якість весільних світлин у великому форматі. Після цього професійний рівень фотографа буде зрозумілим.
  4. Зверніть увагу на наявність в портфоліо класичних портретних фотографій, які можна вставити в рамку або ж подарувати рідним та друзям.
  5. Досвід. Скільки років фотограф працює в сфері весільних послуг? Фотограф з досвідом завжди знайде вихід з непередбаченої ситуації. Задайте кілька питань: Що робити, якщо розпочнеться дощ? Якщо фотосесію доведеться робити в темну пору дня? Якщо вийде з ладу фотокамера? Справжній професіонал запропонує перелік локацій для весільної фотосесії. Досвідчений весільний фотограф дасть відповіді на всі Ваші запитання.
  6. Професійний весільний фотограф має особистий сайт.
  7. Стиль зйомки та темперамент фотографа повинен Вам підходити. Зазвичай фотограф знімає Ваші природні емоції, не нав’язуючи непритаманної Вам поведінки.
  8. Фотограф, котрий знімає сімейні урочистості, має бути лояльним щодо питань приватності.
  9. Чи співпрацює з весільними агенціями та кого з  весільних координаторів може порадити.  
  10. Термін віддачі фотографій 2-6 місяці. Якщо фотограф через 1 тиждень готовий віддати Вам замовлення, варто задуматися.
  11. Не бійтеся обговорити все, що цікавить Вас. Уточнюйте. Радьтеся. Висловлюйте Свої побажання.

 

Послуги професійного весільного фотографа не можуть коштувати дешево

Успіхів Вам у підготовці!

                                                

 

З повагою, професійний весільний фотограф

Василь Шевчук

www.bestmoments.org

 

Використання матеріалів блогу дозволено лише з посиланням на www.bestmoments.org фотограф Василь Шевчук